Information om charterhelikoptrar

Det finns flera olika helikoptermodeller som används civilt och för charter. Man kan åka på chartrad helikoptertur både som ett privat sällskap och som en del av ett företagsevent. Att beställa en helikoptertur utifrån egna behov och önskemål är i dagsläget fullt möjligt. Några av de charterhelikoptrar som används idag är: Bell 206 Jet Ranger, Airbus AS 350 och Dauphin AS 365 N3.

Den förstnämnda modellen togs fram på 1960-talet och används för förhållandevis lätta transporter och i utbildningssyfte. Helikoptern är Airbus AS 350tvåbladig men har bara en motor och är således väldigt lätt. Airbus AS 350 är framtagen av Eurocopter och även denna modell har en motor och är lätt. Att en helikopter kategoriseras som lättviktare har betydelse för hur smidig den är att navigera, en lätt helikopter är enklare att framföra än en medeltung respektive tung sådan. Den som vill ta sig upp på höga höjder, över 6000 meter, bör överväga att chartra en Airbus AS 350, men bara om sällskapet är max fem personer. Med denna modell kan man således få en exklusiv sightseeing högt ovan mark. Dauphin AS 365 N3 har en tvillingmotor, är av medium vikt och är kraftfull. I 40 år har den tjänat både livräddare och militär tack vare sin pålitlighet.

Att tänka på i samband med bokning av en charterhelikopter

Innan man bokar charterhelikoptern är det klokt att tänka igenom så många detaljer som möjligt, till exempel hur stort sällskapet är, vilken rutt man tänkt sig och hur länge man har tänkt flyga. Att ha god framförhållning i tiden är också viktigt så att den bäst lämpade helikoptern är ledig. Hör av er per telefon eller skicka en förfrågan om just den helikoptertur ni tänkt er. Därefter får ni inom kort en offert och ytterligare information om allt som kan erbjudas för att matcha era önskemål.