Saker att ha koll på innan du bokar en helikopter

När det kommer till att resa med helikopter är det vissa saker som du bör ha koll på innan dess att du bokar, åtminstone om du vill att det ska bli så bra som möjligt. Du bör ha en giltig legitimation som du kan visa när du stiger på helikoptern. Detta är för allas säkerhet. Utöver det bör du vara medveten om att det alltid sker förskottsbetalning, vilket innebär att du betalar när du bokar. Det kan finnas en del omständigheter som gör att du kan få pengarna tillbaka och detta står i avtalet. Du bör även ha koll på att om du bokar en helikopter som taxitjänst får du även alltid betala helikopterns resa tillbaka till basen. Därför ska du alltid räkna med dubbla resmil. Till exempel om du vill att helikoptern ska göra en resa på 10 mil kommer du att få betala för 20.

Det bör finnas en lämplig101st_Airborne_Division's_Rapid_Refuel_Point_02 plats för helikoptern att landa på. Detta finns inte överallt men man kan alltid rådgöra med piloten angående var helikoptern kan landa. En helikopter behöver inte nödvändigtvis landa på en helikopterplatta, men det är dock viktigt att den har en plan yta att landa på och att det är folktomt. En helikopter kan landa på ställen dit man inte kan ta sig med ett vanligt flygplan, vilket är en av alla fördelar och därför om du vill ta dig till en mer svåråtkomlig plats bör en helikopter vara ett självklart val för dig.

Du bör även se till att när du ber om en offert ska du ha så mycket tillgänglig information som möjligt. Detta innebär bland annat önskad rutt, hur många det är som ska åka med och hur lång tid som ni vill vara i luften. Du betalar alltid fullt pris när du är i luften.